Vestboseminaret 2024

Velkommen til årets Vestboseminar. På denne siden finner du informasjon om seminaret, priser og påmelding.

Kjære styremedlem

Hvorfor skal du delta på Vestboseminaret?

Vestboseminaret er vår viktigste arena for å møte dere som bor i og styrer boligselskapene. Det er her vi samles for å bli kjent, inspirert, lære av hverandre og sette søkelys på det som er viktigst for oss.

 • Du vil møte andre styremedlemmer og kan utveksle erfaringer
 • Du får høre relevante og spennende innlegg som er skreddersydd for styremedlemmer
 • Du får hevet egen kompetanse
 • Du møter både kjente og ukjente samarbeidspartnere og leverandører som kan være aktuelle for boligselskapet i dag eller på et senere tidspunkt
 • Du får treffe ansatte i Vestbo og kan stille spørsmål

 

Årets tema

Verden er inne i en dyrtid. Hvordan skal du som styremedlem imøtekomme dette på en best mulig måte, og hvordan kan Vestbo bistå med å sikre at ditt boligselskap får mest mulig igjen for hver krone? Dette er årets tema og det vil du ikke gå glipp av!

 

I år blir det Vestboseminaret i to byer

I begynnelsen av 2024 slo Vestbo seg sammen med HAUBO – Haugesund boligbyggelag, en sammenslåing som vil forsterke vår posisjon på Vestlandet gjennom økt konkurranseevne og et bedre tjenestetilbud til våre medlemmer og kunder.

Vi vil i år derfor arrangere seminaret både på Solstrand Hotel & Bad i Bjørnafjorden utenfor Bergen, og på Quality Hotel Maritim i Haugesund. På denne måten får flere muligheten til å delta, og reiseveien blir kortere. Begge arrangementene vil ha tilnærmet samme innhold og foredragsholdere, men litt ulikt programoppsett.

På Solstrand Hotel & Bad i Bjørnafjorden blir det Vestboseminar 18. – 20. oktober fra fredag ettermiddag til søndag ettermiddag.

På Quality Hotel Maritim i Haugesund blir det Vestboseminar 8. – 9. november fra fredag ettermiddag til lørdag ettermiddag.

Årets foredragsholdere

PELLEGRINO RICCARDI

Prisbelønt, erfaren og etterspurt foredragsholder som er dyktig på kommunikasjon, kultur og samhandling mellom mennesker.

Pellegrino Riccardi er en prisbelønt, erfaren og etterspurt foredragsholder som er dyktig på kommunikasjon, kultur og samhandling mellom mennesker. Et foredrag med Pellegrino Riccardi gir deg:

 • Et viktig budskap som virkelig treffer publikum, levert i en sømløs blanding av
  humor, historiefortelling og inspirasjon.
 • Et nytt lys og skråblikk kastet på de mest aktuelle temaer i dagens samfunn.

ROGER FINJORD

Ekspert på menneskelige relasjoner og lagbygging.

Foredragsholder Roger Finjord er ekspert på menneskelige relasjoner og lagbygging. Hans foredrag «Jakten på det gode laget» gir deg humoristiske historier hvor du samtidig tas med inn i alvoret i lederskap og samspillet mellom mennesker. Humør og seriøsitet går hånd i hånd gjennom foredraget når det snakkes om røtter, stolthet og identitet.

 • Hvordan bygge en vedvarende kultur og tydelig identitet
 • Hva skal til for at folka føler stolthet av røtter, jobb og drakt
 • Hva er ditt bidrag? Og hvorfor alle og enhver har et ansvar.
 • Viktigheten av et klapp på skuldra​

HILDE KAROLINE MIDSEM

Analysere strukturelle og økonomiske utviklingstrekk i boligmarkedet.

Hilde Karoline Midsem er makroøkonom og jobber som sjefsøkonom i NBBL. Hun jobber med å analysere strukturelle og økonomiske utviklingstrekk i boligmarkedet.

Midsem har i sitt foredrag søkelys på dyrtid, boligpriser og andre makroøkonomiske utsikter for norsk økonomi. Hva betyr dyrtid for boligselskapene og beboerne i borettslag og sameier – og hvordan utvikler boligmarkedet og boligprisene seg og hva gjør dette med lommeboken din?

BJARTE BØE ALRÆK

Benytter Husbankens virkemidler til kommune og bransje

Bjarte Bøe Alræk er utdannet jurist og jobber som avdelingsdirektør i Husbanken og har over mange år jobbet med å benytte Husbankens virkemidler til kommune og bransje.

Alræk vil i sitt foredrag ha søkelys på hva som er Husbankens verktøykasse og hvordan dette kan redusere finansieringskostnadene deres. Husbanken er statens fremste verktøy i en fremtidsrettet boligpolitikk, og Bjarte vil snakke om hvilke rammer og prioriteringer som er aktuelle for Husbankens virksomhet i tiden fremover.

LINE BJERKEK

Jobber med advokatoppdrag fra borettslag og sameier

Line er Advokat og leder av advokatkontoret i NBBL. Hun jobber med advokatoppdrag fra borettslag og sameier, i tillegg til oppdrag fra boligbyggelagene, og medlemsrådgivning i form av støtte ledere og ansatte i boligbyggelagene.

Line vil ha fokus på, praktiske råd om jus til styremedlemmer i borettslag og sameier. Både som nyvalgt styremedlem og styremedlem med flere års erfaring, er det nyttig med oppdatert kunnskap om regler om styrets ansvar og oppgaver. Dette foredraget gir deg gode verktøy i jobben som styremedlem, med et særlig fokus på økonomi og kostnadskontroll, og grensene for styrets handlingsrom. For eks. Hvordan skal styre behandle protester fra boligeiere på fordelingsnøkkelen for felleskostnadene og hva bør styret gjøre dersom man ser større budsjettoverskridelser i byggeprosjekter vedtatt av generalforsamlingen?

Priser for deltakelse

Solstrand Hotel & Bad

Alternativ 1: Deltakelse fredag til søndag 

 • Helpensjon i eget rom, kr 8.890,- per person
 • Dele rom med en annen deltaker, kr 6.900,- per person (oppgi navn på deltaker du vil dele rom med)
 • Med ledsager, tillegg kr 6.900,-

Alternativ 2: Deltakelse kun dagtid på lørdag

 • Heldag med foredrag, faglig innhold og lunsj: kr 3.500,- per person

 

Quality Hotel Maritim

Alternativ 1:

Deltakelse fredag og lørdag uten overnatting, kr 3.490,- per person

Alternativ 2:

Deltakelse fredag og lørdag med overnatting, kr 5.390,- per person

Påmelding

Solstrand Hotel & Bad i Bjørnafjorden

18. – 20. oktober

Klikk her for påmelding

Siste frist for påmelding er 9. september 2024

Quality Hotel Maritim i Haugesund

8. – 9. november

Klikk her for påmelding

Siste frist for påmelding er 21. oktober 2024

For spørsmål vedrørende påmelding til Solstrand Hotel & Bad

Jonas

Jonas Vik
Rådgiver

922 10 258
jonas.vik@vestbo.no

For spørsmål vedrørende påmelding til Quality Hotel Maritim

Tove Bruksås

Tove Bruksås
Forvaltningsrådgiver

472 47 785
tove.bruksas@vestbo.no

Bli medlem