Vestboseminaret 2023

Velkommen som deltaker på årets Vestboseminar. På denne siden finner du all praktisk informasjon om helgen.

På årets Vestboseminar valgte vi å gi penger til TV-Aksjonen «La barn leve i fred» fra Redd Barna, fremfor å gi en flaske vin eller en blomsterbukett som takk til våre foredragsholdere.

Vi er glade for å kunne støtte en god sak, og vi vil takke alle foredragsholderne for deres innsats og engasjement på seminaret.

Kjære deltaker

Hvorfor Vestboseminaret?

For over 75 år siden ble Vestbo stiftet, tuftet på å bygge og forvalte gode og trygge hjem. I dag er visjonen vår «Vi skal alltid levere den beste bo-opplevelsen på Vestlandet». Det å gjøre hverdagen enkel og trygg med et godt bomiljø har vært med oss fra dag en, og er fortsatt en viktig grunnstein i vårt arbeide.

Vestboseminaret er vår viktigste arena for å møte dere som bor i og styrer boligselskapene. Det er her vi samles for å bli inspirert, lære av hverandre og sette søkelys på det som er viktigst for oss. Vi i Vestbo er opptatt av at valgene som tas på vegne av beboerne er gode for lommeboken og valg som skaper gode og trygge hjem. På denne måten sikrer vi at vi leverer stafettpinnen videre i bedre forfatning enn da vi fikk ansvaret.

På årets seminar håper jeg dere vil oppelve at vi aktivt tar både store og små grep for å leve etter målene beskrevet over. Brosjyren du sitter med i hånden er et konkret eksempel på dette. I år har vi laget en liten brosjyre med en egen landingsside hvor du finner alt du trenger. På denne måten reduserer vi papirforbruket, som er et viktig grep for miljøet. Bruk QR-kodene i brosjyren til å finne informasjonen du ønsker.

Jeg håper du vil kose deg på årets Vestboseminar. Du er vår viktigste medspiller i arbeidet med å skape gode bo-opplevelser og dine tilbakemeldinger betyr mye for oss. Jeg håper derfor du vil ta deg tid til å gi oss innspill på hva du trenger fra oss for å lykkes, med det du ønsker å oppnå for beboerne i ditt boligselskap. På denne måten kan vi skreddersy løsninger til nettopp ditt behov. Vi har fått nye verktøy i verktøykassen vår, vi har tatt store grep for å bli en bedre rådgiver, og vi er klare til å bistå deg. Ta gjerne kontakt med oss i løpet av disse dagene vi er samlet, for vi ser frem til å bli bedre kjent med deg.

Med vennlig hilsen adm. dir.

Jørgen Pedersen

Velkommen til seminar!

Vi gleder oss årets seminar, og vi håper at du vil få en sosial og lærerik helg sammen med oss! Vi har jobbet hardt for å sette sammen et variert program med dyktige foredragsholdere, fagfolk og utvalgte samarbeidspartnere for å sette søkelys på dagsaktuelle temaer. Når dette blir toppet med god mat i vakre omgivelser på Solstrand Hotel & Bad, så er vi sikre på at vi har laget en meget god ramme for konferansen.

Som deltaker på seminaret får du en gylden anledning til å knytte nye bekjentskaper, utveksle erfaringer og dele gode råd på tvers av borettslag og sameier, så vi er overbevist om at du vil sitte igjen med ny lærdom og gode minner.

Hvis du har spørsmål eller trenger hjelp til noe underveis, så hjelper vi deg gjerne.

Vi ønsker deg en riktig god seminarhelg!

Program

Fredag

17.30 Åpning – Velkommen ved adm.dir. Jørgen Pedersen
17.45 Aktuelt fra Vestbo
18.15 Kickoff – «Lagkultur og prestasjonsmiljø» ved Kjetil Jansrud
20.00 Middag

Lørdag

09.00 Energi og miljø v/Teknisk Rådgivningsgruppe og samarbeidspartnere (Unik, Solstak, Rockwool) – Øk boligverdien, reduser energikostnaden og forbedre bomiljøet
09.45 Pause
10.00 Datasikkerhet i en digital verden v/Telenor
10.45 Pause
11.00 «Russland kriger – Når nåtiden møter fortiden» v/Hans-Wilhelm Steinfeld
11.45 Pause
12.00 Smarte hjem – velferdsteknologi/livsløpsstandard
Hvordan kan styret/boligselskapet bidra? Ved Tor Sætrang, Nettverkskoordinator Velferdsteknologi
13.00 Lunsj
14.00 Delseminarer/workshops med aktiviteter
 1. Praktisk styrearbeid
  Inkludert styrets kommunikasjon til beboere/beboerportalen, med gruppearbeid
 2. Energi og miljø
  Ved Teknisk Rådgivningsgruppe og samarbeidspartnere (Unik, Solstak, Rockwool) – Øk boligverdien, reduser energikostnaden og forbedre bomiljøet
 3. Beplantning og bomiljø
  Ved Vestbo drift. Inkludert hagevandring
 4. Brannforebyggende arbeid
  Ved Teknisk Rådgivningsgruppe. Inkludert brannslukkingsøvelser
16.00 SLUTT
19.00 Aperitif på broen
19.30 Middag. Pent antrekk
22.00 Pubquiz i baren

Søndag

10.00 Habilitet og samhandling i styret ved advokat Lars Grøndal, NBBL
10.45 Pause
11.00 Vedlikehold – Grenser mellom styrets og beboers ansvar v/advokat Lars Grøndal, NBBL
11.45 Pakkepause
12.15 «Sjef i eget liv» ved Ingvard Wilhelmsen
13.45 Avslutning av seminaret
14.00 Lunsj

Kart

Årets foredragsholdere

HANS-WILHELM STEINFELD

Prisvinnende journalist og tidligere NRK-korrespondent

Russland kriger – Når fortiden møter nåtiden

Som journalist er Steinfeld blitt spesielt lagt merke til, og han er anerkjent som en journalist av internasjonal kaliber for å ha fått de viktigste politiske aktørene i tale. For sin innsats er Steinfeldt tildelt flere priser og han har i tillegg utgitt 12 bøker.

I sin bok med samme tittel som foredraget, avkler Steinfeld de russiske forsøkene på å skape paralleller mellom Russlands rolle under andre verdenskrig og dagens krigføring i Ukraina, blant annet gjennom en diskusjon rundt sovjetmilitærets avhengighet av våpenhjelp fra USA under siste verdenskrig.

KJETIL JANSRUD

Tidligere alpinist, med flere gullmedaljer i både OL, VM og verdenscupen

Prestasjonskultur i individuell idrett – Hvordan bygge et lag av enere

Kjetil Jansrud er ikke bare en av Norges mest anerkjente alpinister, men også en mester i å forstå og formidle prestasjons-
kultur. Med blant annet tre olympiske medaljer i tre ulike øvelser, og en historisk tittel som Norges første verdensmester i utfor, har Jansrud bevist for alle hvor eksepsjonell han er på ski.

Men bak medaljene ligger det en dyp forståelse av hva det krever å prestere på toppnivå, spesielt i en individuell idrett som alpint. Hans foredrag, “Prestasjonskultur i individuell idrett, hvordan bygge et lag av enere”, vil gi innsikt i hvordan man kan skape en kultur av høy ytelse, selv når fokuset er på individuell suksess. Med sin unike erfaring og kunnskap vil Jansrud dele hvordan man kan balansere individuell prestasjon med lagånd, og hvordan man kan bygge et støttende miljø der enere trives og lykkes.

TOR SÆTRANG

Nettverkskoordinator velferdsteknologi Innlandet

Smarte hjem – Velferdsteknologi/livsløpsstandard

Tor Sætrang er seriegründer og teknolog. Han har et brennende engasjement for å ta i bruk teknologi på områder som berører menneskers livskvalitet.

Tor har hatt ulike roller både næringsliv og offentlig sektor, og har arbeidet dedikert med digitalisering innenfor helse- og omsorgsfeltet siden 2006. Hovedfokus har hele tiden vært på hjemmet som base for et godt liv gjennom alle livets faser. Hvordan tilrettelegge boligen for gode liv i faser en er i avhengig av tjenester utenifra.

LARS GRØNDAL

Advokat i Norske Boligbyggelags Landsforbund

Habilitet og samhandling i styret

Lars Grøndal jobber til daglig som advokat i Norske Boligbyggelags Landsforbund og vil i sine foredrag snakke om habilitet og
samhandling i styret, samt vedlikehold og grenser mellom styrets og beboers ansvar.

INGVARD WILHELMSEN

Psykiater

Sjef i eget liv

Ingvard Wilhelmsen prater om hvordan vi takler press, omstilling, usikkerhet og risiko. Det meste av det som skjer her
i livet kan vi ikke gjøre noe med, men hvordan vi forholder oss til det som skjer bestemmer vi selv.

Mange bruker altfor mye tid på unyttig tankevirksomhet, men vi har selv ansvar for hvilke tanker vi handler på. De fleste av tankene våre er jo bare tull – tanker der vi bekymrer oss for ting som aldri kommer til å skje i virkeligheten. Ingvard
utfordrer hvordan vi forholder oss til disse tankene. Dersom noen skal være sjef i ditt liv, må det være deg selv!

PER-STEINAR NILSEN

Gruppeleder/prosjektleder Teknisk Rådgivningsgruppe i Vestbo

MATS TRANØY

Teknisk Rådgiver i Vestbo

Energi og miljø

Per-Steinar Nilsen og Mats Tranøy har begge lang fartstid som konsulenter og tekniske rådgivere i Vestbo. I dette foredraget vil de ta for seg det høyaktuelle temaet «Energi og miljø». Her vil de gi gode råd og tips til hvordan man kan øke boligverdien samtidig som man reduserer energikostnadene og forbedrer bomiljøet.

Bli medlem