Vestboseminaret 2023

Årets foredragsholdere

HANS-WILHELM STEINFELD

Prisvinnende journalist og tidligere NRK-korrespondent

Russland kriger – Når fortiden møter nåtiden

Som journalist er Steinfeld blitt spesielt lagt merke til, og han er anerkjent som en journalist av internasjonal kaliber for å ha fått de viktigste politiske aktørene i tale. For sin innsats er Steinfeldt tildelt flere priser og han har i tillegg utgitt 12 bøker.

I sin bok med samme tittel som foredraget, avkler Steinfeld de russiske forsøkene på å skape paralleller mellom Russlands rolle under andre verdenskrig og dagens krigføring i Ukraina, blant annet gjennom en diskusjon rundt sovjetmilitærets avhengighet av våpenhjelp fra USA under siste verdenskrig.

KJETIL JANSRUD

Tidligere alpinist, med flere gullmedaljer i både OL, VM og verdenscupen

Prestasjonskultur i individuell idrett – Hvordan bygge et lag av enere

Kjetil Jansrud er ikke bare en av Norges mest anerkjente alpinister, men også en mester i å forstå og formidle prestasjons-
kultur. Med blant annet tre olympiske medaljer i tre ulike øvelser, og en historisk tittel som Norges første verdensmester i utfor, har Jansrud bevist for alle hvor eksepsjonell han er på ski.

Men bak medaljene ligger det en dyp forståelse av hva det krever å prestere på toppnivå, spesielt i en individuell idrett som alpint. Hans foredrag, “Prestasjonskultur i individuell idrett, hvordan bygge et lag av enere”, vil gi innsikt i hvordan man kan skape en kultur av høy ytelse, selv når fokuset er på individuell suksess. Med sin unike erfaring og kunnskap vil Jansrud dele hvordan man kan balansere individuell prestasjon med lagånd, og hvordan man kan bygge et støttende miljø der enere trives og lykkes.

TOR SÆTRANG

Nettverkskoordinator velferdsteknologi Innlandet

Smarte hjem – Velferdsteknologi/livsløpsstandard

Tor Sætrang er seriegründer og teknolog. Han har et brennende engasjement for å ta i bruk teknologi på områder som berører menneskers livskvalitet.

Tor har hatt ulike roller både næringsliv og offentlig sektor, og har arbeidet dedikert med digitalisering innenfor helse- og omsorgsfeltet siden 2006. Hovedfokus har hele tiden vært på hjemmet som base for et godt liv gjennom alle livets faser. Hvordan tilrettelegge boligen for gode liv i faser en er i avhengig av tjenester utenifra.

LARS GRØNDAL

Advokat i Norske Boligbyggelags Landsforbund

Habilitet og samhandling i styret

Lars Grøndal jobber til daglig som advokat i Norske Boligbyggelags Landsforbund og vil i sine foredrag snakke om habilitet og
samhandling i styret, samt vedlikehold og grenser mellom styrets og beboers ansvar.

INGVARD WILHELMSEN

Psykiater

Sjef i eget liv

Ingvard Wilhelmsen prater om hvordan vi takler press, omstilling, usikkerhet og risiko. Det meste av det som skjer her
i livet kan vi ikke gjøre noe med, men hvordan vi forholder oss til det som skjer bestemmer vi selv.

Mange bruker altfor mye tid på unyttig tankevirksomhet, men vi har selv ansvar for hvilke tanker vi handler på. De fleste av tankene våre er jo bare tull – tanker der vi bekymrer oss for ting som aldri kommer til å skje i virkeligheten. Ingvard
utfordrer hvordan vi forholder oss til disse tankene. Dersom noen skal være sjef i ditt liv, må det være deg selv!

PER-STEINAR NILSEN

Gruppeleder/prosjektleder Teknisk Rådgivningsgruppe i Vestbo

MATS TRANØY

Teknisk Rådgiver i Vestbo

Energi og miljø

Per-Steinar Nilsen og Mats Tranøy har begge lang fartstid som konsulenter og tekniske rådgivere i Vestbo. I dette foredraget vil de ta for seg det høyaktuelle temaet «Energi og miljø». Her vil de gi gode råd og tips til hvordan man kan øke boligverdien samtidig som man reduserer energikostnadene og forbedrer bomiljøet.

Øvrige presentasjoner

Telenor – En hackers historie

Klikk her for å laste ned pdf-fil

Presentasjon fra delseminar 4 – Brannforebyggende arbeid

Klikk her for å laste ned pdf-fil

Praktisk styrearbeid

Klikk her for å laste ned pdf-fil

Bli medlem