Fra rått og vått
til lunt og godt!

Høyt og fritt på Nyborg i Åsane ligger Langerinden Borettslag. Borettslaget har i løpet av de siste seks årene vært gjennom en spennende prosess knyttet til rehabilitering av balkonger. Arbeidet ble ferdigstilt i juni i fjor og nå har alle leilighetene fått innglasset balkong.

Full kontroll på alle detaljer

Styreleder Randi Kjernlie er meget fornøyd med resultatet. Bistanden vi har fått fra Vestbo og spesielt fra teknisk rådgivningsgruppe ved byggeleder Per-Steinar Nilsen, har vært gull verdt for oss. Han har hatt full kontroll på alle detaljer og har vært meget profesjonell gjennom hele planleggings- og rehabiliteringsperioden, sier hun.

I forkant av den ekstraordinære generalforsamlingen hvor rehabiliteringen ble godkjent, deltok Per-Steinar på flere beboermøter og beboer-kafeer i borettslaget. Han er blitt et kjent fjes her nå, sier Randi og smiler. Det er mange mennesker som ikke liker å ta ordet i store forsamlinger. Disse har fått anledning til å prate med Per-Steinar ansikt til ansikt i en uformell setting, og akkurat dette har vi faktisk fått mange gode tilbakemeldinger på. Dette anbefaler vi andre boligselskaper å gjøre også. God informasjonsflyt og god kommunikasjon er nemlig svært viktig når et boligselskap går i gang med et så stort prosjekt som dette!

Livet er godt «ute»

Vestlandsværet er som kjent både ustabilt, vått og rått. Mange beboere har derfor planlagt møblering, gulv, belysning og varmekilde på balkongen godt. På denne måten har de fått et stort ekstra rom som kan brukes hele året.

Da Velkommen Hjem-redaksjonen var på en lyn-visitt i borettslaget i slutten av august pratet vi med noen tilfeldige beboere, og alle var kjempefornøyd med resultatet!

Vi har fått det så fint, sier Nina Erdal fra balkongen sin i 3. etasje. Vi har lagt et kjempeflott gulv og har pyntet i en moderne stil. I går hadde vi besøk, og da satt vi her. Vi bare stortrives her ute! Mannen Dick Søderberg trives så godt på balkongen at han til og med har sovet her ute om natten!

Gerd Fossberg har møblert balkongen sin med godstol og spisegruppe. Jeg føler at jeg har fått mye bedre plass enn før og jeg bruker den nye balkongen mye, sier hun.
Lindy Landsvik er kjempefornøyd, hun også. Vi tilbringer mye tid her. Jeg er spesielt fornøyd med at jeg kan dimme lysene i taket. Det passer perfekt når jeg skal sitte meg i godstolen for å strikke, sier hun.

Randi brukte sjelden den gamle altanen sin. Den var jo alltid rå og våt, sier hun. Men dette har endret seg nå!

IMG_4279

Før rehabilitering

IMG_7559

Etter rehabilitering

Vestbo leverer alle tjenestene du trenger for å forvalte ditt boligselskap på en effektiv og god måte. Målet vårt er å sikre forsvarlig drift gjennom økonomisk, teknisk og juridisk forvaltning slik at det blir enkelt og trygt å være styremedlem og styreleder.

Kontakt oss for en uforpliktende prat

Vi har meget god erfaring med gjennomføring av små og store vedlikeholds- og rehabiliteringsprosjekter.
Styret i Langerinden Borettslag kontaktet Vestbo da de skulle gå i gang med rehabilitering av balkonger og oppgradering av et stort uteareale.

Vær og vind har i løpet av nesten 40 år tæret godt på bygningsmassen i borettslaget. Arkitektonisk og visuelt kan en også si at fasadene på blokkene trengte en oppgradering, spesielt med tanke på at betongen begynte å bli ødelagt.

Tre ulike balkong-løsninger ble diskutert: Overflatebehandling – uten ending, fjerne blomsterkassene og få nytt rekkverk som åpen løsning, eller innglassing. Resultatet ble det siste alternativet; innglassing.

langerinden blokk gammel

Før rehabilitering.

IMG_2268

Etter rehabilitering.

Viktig med god prosjektstyring

Per Steinar Nilsen i Vestbo har vært prosjektleder/byggeleder for rehabiliteringen. Han har vært opptatt av å velge gode produkter og gode leverandører og har samarbeidet tett med styret og underleverandører gjennom hele prosessen.

God dialog og ryddige prosesser er en god oppskrift

Det har vært mange detaljer å passe på og det har vært viktig for ham å ha de rette folkene med på laget for at resultatet skulle bli best mulig. Styreleder Randi Kjernlie sier avslutningsvis at Per Steinar har vært en god bidragsyter og samarbeidsparter – en mann som har kontroll fra A-Å!

Blokkene i Langerinden sto ferdig i 1983 og består av 186 leiligheter i 9 terrasserte blokker. Blokkene er på 3 og 4 etasjer. Alle leilighetene har egne balkonger.

IMG_2296
IMG_2287
IMG_2290

Har du spørsmål knyttet til rehabilitering i ditt boligselskap?

Ta gjerne kontakt med vår forvaltningssjef Trond Losvik.

Losvik_ Trond

Trond Losvik
forvaltningssjef/advokat

480 42 450
trond.losvik@vestbo.no

Bli medlem