Vestbo fotballcup 2022

Vestbocup er en gatecup for barn og unge fra hele Bergensområdet. Noen av barna spiller allerede på lag som Flaktveit, Fyllingen, Åsane etc., men på Vestbocup spiller de på «gatelag». Spillerne gir sine egne kreative navn til laget sitt.

Alle er videre
Spillerne er i alderen 8-13 år og for mange er det første gang de får oppleve å spille cup. Fotballcupen er lagt opp til at det spilles mange kamper med et seriesystem og hvor alle også får være med i et sluttspill med kvartfinaler til finale.

Store mesterskap har både finale og bronsefinale
Som de store mesterskapene som VM og OL der en kjemper både om førsteplass og bronsemedalje gjelder dette også Vestbocup. Selv etter tap i seminfinale bretter en opp ermene for å vinne bronseplassen.

Golden goal og straffekonk
Cup betyr at et lag skal ut etter kvartfinale, seminfinale og til slutt kåres en vinner. For de to minste klassene blir det spilleforlengelse med avgjørelse på golden goal. Deretter avgjøres det på antall corner og eventuelt loddtrekning. Utslagsrundene er ofte jevne, og lagene gir alt for å komme videre. Når en først spiller cup vil en gjerne komme så langt som mulig. Flere av sluttspillkampene ble avgjort på golden goal. I tillegg fikk vi flott straffekonkurranse i semifinalen mellom Vestlund 1 og Vestlund 2.

Følgende lag vant Vestbocup 2022

G/J Født 09-10 – Fjellsdalen FC

G/J Født 11-12 – Kolåshøyen

G/J Født 13-14 – Maradona

Fjellsdalen FC (vinner av klassen G/J født 2009-10) 

Kolåshøyen (vinner av klassen G/J født 2011-12) 

Maradona (vinner av klassen G/J født 2013-14) 

Løvåshagen

Løvåshagen

FK Supertruse

FK Supertruse

Bønespojkarna

Bønespojkarna

Bjørndalsskogen Brilliant + Sælen Super

Bjørndalsstien Brilliant Sælen

Minecraft City

Bli medlem