Et statsbudsjett som gir færre boliger

Stramt budsjett gir færre boliger

Dagens regjering gjør vondt verre på boligmarkedet.

Regjeringens budsjettkutt forsterker boligkrisen

Regjeringen la i dag, mandag 7. oktober 2024, frem sitt statsbudsjett for 2025, og vi deler bekymringen som Norske Boligbyggelags Landsforbund (NBBL) har uttrykt; regjeringens forslag om å redusere Husbankens utlånsramme fra 32 til 29 milliarder kroner i 2025 vil få store konsekvenser for boligbyggingen i Norge.

I en tid hvor boligbyggingen er på sitt laveste siden andre verdenskrig, forsterker dette kuttet den krisen vi allerede står i.

«Som boligbyggelag synes vi det er uheldig og uklokt at Husbanken ikke blir prioritert i Statsbudsjettet. Hvis vi skal kunne klare å nå våre mål om å oppgradere dagens boligmasse til en høyere energiklasse, samt bygge nok boliger, så er Husbanken et viktig verktøy. Å redusere bevilgningen når vi sliter med boligbygging og får strengere krav virker for meg lite gjennomtenkt.» sier administrerende direktør i Vestbo, Jørgen Pedersen.

Vi er bekymret for at kombinasjonen av strammere økonomi blant befolkningen og manglende støtte fra politisk hold vil bli en kraftig brems på boligbyggingen, og dette vil påvirke både utbyggere og boligkjøpere negativt.

Vi håper at Stortinget vil ta ansvar og sørge for at statsbudsjettet justeres for bedre å møte behovene i dagens boligmarked.

Bli medlem