Tok naboleiligheten på forkjøpsrett

Det ble god stemning og mye glede da Inger Johanne og Inge Magnus fikk bolig på forkjøpsrett i Hellenesset Borettslag. – Nå har de god plass til å ha barnebarna på besøk.

I sommer fikk Vestbo besøk av et hyggelig ektepar, Inge Magnus Bruvik og konen Inger Johanne Slaatten fra Hellenesset Borettslag i Sandviken. Naboleiligheten, som var ett rom større enn deres, var lagt ut på forkjøpsrett – og de var ikke i tvil! Denne leiligheten ville de gjerne ha! Det var bare å komme seg inn på Vestbo med signert meldeskjema umiddelbart!

Meldeskjemaet ble registrert i Vestbo sitt system og nå måtte ekteparet vente en ukes tid i spenning for å se om det var noen med bedre ansiennitet på medlemskapet som meldte seg. Det var det ikke! Da vi ringte og sa at boligen var deres, ropte Inger Johanne høyt: «Hurra! I dag spretter vi champagnen!»

Brunestykket er den beste plassen i verden for oss, sier Inge Magnus. Ingen trafikkstøy, utsikt i alle retninger og flotte turmuligheter. Sønnen vår og familien har også slått rot i nærområdet. Vi har god anledning til å følge opp barnebarna på 3 og 12 år. Vi kan hente i barnehagen og heie på 12-åringen som spiller fotball i Sandviken IL når de spiller kamp på Stemmemyren. Barnebarna bor også i et Vestbo-lag, og 12-åringen har deltatt på mange av Vestbo sine fotball-cuper.

Inger Johanne forteller at hun bodde i Birkebeinergaten da hun var liten. – Om somrene tok vi bussen til Helleneset sjøbad, badeplassen rett nedenfor blokkene – og jeg har mange gode minner fra denne plassen. –  I 1962 kjøpte mor og far en 3-roms leilighet her i borettslaget. Det var den luksusen! Jeg og mine tre søsken fikk soverom med køyesenger og leiligheten hadde eget toalett og vi kunne dusje så ofte vi ville.

Hellenesset Borettslag er tegnet av arkitekt Aage Blich og består av 3 boligblokker med 160 leiligheter.

De tre blokkene har en av byens aller fineste beliggenheter med fantastisk utsikt over nærområdet, Lønborg, Byfjorden, mot sentrum, Bergensdalen, Laksevåg, Askøy, Lyderhorn, Damsgårdsfjellet og Løvstakken.

Det er kort gangavstand til dagligvarebutikk og det tar ca 5 min å sykle til NHH. Flott turterreng langs veien eller til fjells og byens flotteste badeplass, Helleneset Sjøbad, ligger like nedenfor blokkene. Gode bussforbindelser mot både Åsane og sentrum og det er ca. en 8 minutters kjøretid til Bergen sentrum med bil.

Forkjøpsretten er den beste medlemsfordelen din. Du stiller først i køen og kan sikre deg drømmeboligen foran andre. HER finner du en oversikt over de boligene som er utlyst for øyeblikket.

Bli medlem