Vestbo skal bidra til nytt liv i den gamle sjøboden

Vestbo inngår avtale med Bjarne Litland for å utvikle historisk sjøbod til et bærekraftig boligprosjekt.

Ytterst på Nordnes og helt i vannkanten ved innseilingen til Bergen by ligger Nordnesboder 8. I dag fremstår dette som en nokså forsømt og nedslitt bygning både innvendig og utvendig, men partnerskapet som nå er inngått mellom Bjarne Litland og Vestbo, er begynnelsen på et nytt og spennende kapittel for denne historiske sjøboden.

Litland, som har eid sjøboden siden 1996, har lenge kjempet for å realisere sin visjon for stedet, og etter flere år med usikkerhet rundt eiendommen har han nå funnet en pålitelig partner i Vestbo, som deler hans engasjement for samfunnsansvar og bærekraftig byutvikling.

Mens detaljene i det kommende prosjektet fortsatt formes i samarbeid med lokale myndigheter og eksperter, er målet klart: Å skape sosialt bærekraftige boliger som harmonerer med områdets karakter og historie.

Vestbo og Litland ønsker å tilføre moderne komfort og fremtidsrettede løsninger uten å miste det unike som Nordnesboder 8 representerer. I samarbeid med både Bjarne Litland, Bergen kommune og byantikvaren, tar vi på oss ansvaret for å bevare sjøbodens unike karakter samtidig som vi tilfører en moderne og bærekraftig dimensjon.

– Vår visjon er å skape et nyskapende prosjekt som vil tjene som et eksempel på ansvarlig revitalisering av kulturhistoriske eiendommer forteller administrerende direktør i Vestbo, Jørgen Pedersen.

Selv om prosjektets detaljer ennå ikke er helt fastlagt, er vår intensjon å utvikle bærekraftige boliger som er nøye tilpasset omgivelsene. Dette prosjektet vil ikke bare gi nye muligheter til området, men også bidra til å forsterke Bergen som et bærekraftig og fremtidsrettet samfunn og vår beslutning om å investere i Nordnesboden 8 som minoritetseier i selskapet Nordnes Ende, ble tatt med visjonen om å skape en perle for Bergen. Vi tror på potensialet for å gi området nytt liv og samtidig opprettholde dets historiske sjarm og betydning for byen. Sammen med våre samarbeidspartnere, vil vi ta en aktiv rolle i den regulerings- og byggeprosessen som ligger foran oss legger Pedersen til.

– Ved å bevare sjøbodens fasade og uttrykk, vil vi sikre at den historiske arven bevares samtidig som vi tilpasser bygget til moderne behov. Vi vil jobbe tett med både eksperter og interessenter for å sikre at prosjektet ikke bare oppfyller kommunens krav, men også overgår forventningene når det gjelder bærekraft og samfunnsansvar avslutter han.

Vestbo ser frem til å arbeide sammen med Bjarne Litland for å skape noe unikt i Nordnesboder 8. Som en innovativ aktør innen boligbygging tar vi stolt på oss ansvaret for å transformere denne historiske eiendommen til et godt eksempel på bærekraftig byutvikling.

Bli medlem